Burma tatlısı tarifi

cevizli-burma-tatlisiBayram ve özel günlerde Annelerimizin yaptığı tatlılardan birisi olan burma tatlısı tarifi en ince ayrıntısına kadar anlatımları ile karşınızda.

Malzemeler:
10 yaprak baklavalık yufka
200 gram, tereyağı
2 çay fincanı, fındık içi
Şerbeti için:
5 çay fincanı, tozşeker
4 çay fincanı, su
1 dilim limon

Burma tatlısı tarifi:

Fındıkları, doğrayıcıya alalım, fazla ufaltmadan alalım. Diger taraftan, baklavalık yufkayı düz bir zemine serelim, üzerine fındık içi serpelim. İnce ve uzun bir oklavaya saralım, büzdürerek yağlanmış fırın tepsisinin tam ortasına oklavadan cıkararak dolayarak yerleştirelim. Diger yufkalarada aynı işlemi uygulayıp tepsiye dizelim. Sonra üzerine, eritilmiş tereyağı gezdirelim 180 derecelik ısıda kızarana kadar pişirelim.
Bir tencereye, şekeri, suyu ve limon dilimini alalım karıştırarak kıvama gelene kadar pişirelim. Ilınmasını sağlayalım, pişen burma tatlısının üzerine tatlının ilk sıcaklığı çıktıktan sonra, ılık şerbeti verelim.  Şerbetin, çektikten sonra, 3 cm lik dilimlere keselim, borcam bir tepsiye dizelim. Afiyet olsun.
burma , Burma tatlısı , oktay usta Burma tatlısı tarifi , tatlısı

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s