Mide yanması

mide-yanmasiMide yanmasının sebepleri nelerdir?
Mide yanmasına sebep olan gıdalara bakıldığında, çoğunlukla yemek borusu ile midenin birleştiği kısımdaki kasın gevşemesine sebep olan gıdalar olduğu görülür. Domates, sarımsak, soğan, baharatlı yiyecekler, çikolatalar mide yanmasını tetikleyen etkenler arasında yer alır. Mide yanması gebelerde, hormonlar ve rahim büyümesi sebebiyle gelişmektedir. Geçici bir durumdur.
Mide yanmasının tedavi şekli nedir?
Mide yanması tedavisi için ilaç tedavisi uygulanır. Mide asit salgısını önleyen ilaçlar, mide asidini nötralize eden ilaçlar tedavi aşamasında faydalı olur. Bu tür ilaçlar doktor tavsiyesi ile kullanılmalıdır. Endoskopik tedavi yolları da mide yanması için kullanılan yöntemler arasında yer alır. Günümüzde ilerleyen cerrahi yöntemler genç yaş da olan kişilerde daha çok tercih edilmektedir. Yapılan ameliyat ile yemek borusunun alt kısmındaki kas lifleri halkası daraltılıyor, midenin yemek borusu etrafı sarılıyor, reflünün önüne geçilmesi sağlanıyor.
Mide yanmasını önlemek için sadece iki yudum süt içilebilir, reflü artırıcı besinlerden uzak durmak faydalı olur. Dar kıyafetler giymemek, baharatlı besinlerden uzak durmak, kafein tüketmemek, sigara ve alkol kullanmamak, naneli yiyeceklerden uzak durmak gerekir.
mide yanması neden kaynaklanır , mide yanmasına iyi gelen sebzeler

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s