Zeytinyağlı poğaça

zeytinyagli_gevrek_pogaca_1Zeytinyağı ile hazırlayabileceğiniz çok lezzetli bir poğaça tarifi denemek üzeresiniz. Afiyet olsun…

Malzemeler: 

2 kaşık besel zeytinyağlı margarin (tepeleme ve oda ısısında)
1 çay bardağından bir parmak eksik zeytinyağı
2 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat (silme)
1 tatlı kaşığı tuz (silme)
1 çay bardağı yoğurt
Aldığı kadar un

İç harcı:
Peynir
Maydanoz

Üzeri için:
1 yumurta sarısı
Haşhaş

Yapılışı:
Yoğurma kabına yoğurt, yumurta, zeytinyağı, margarin alınır. Elle iyice karıştırılır. Karbonat, kabartma tozu ve tuz ilave edilir, karıştırılır. Un azar azar ilave edilir yoğrulur. Hamurdan iri ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır, yuvarlanır. Elle bastırarak açılır, içine hazırlanan peynirli içten koyulur, kapatılır. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Yumurta sarısı 2-3 çay kaşığı su ile karıştırılıp biraz inceltilir. Poğaçaların üzerine sürülür. Haşhaş serpilir. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir.
hafif poğaça tarifleri , yağlı poğaça tarifi , Zeytinyağlı

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s