Mercimek köftesi

mercimek-koftesiKlasik köfte tariflerinden sıkıldınız mı? Akşam yemeği için hem hafif hemde doyurucu bir lezzet arıyorsanız mercimek köftesi tarifini denemelisiniz.

Malzemeler:

1 su bardağı kırmızı mercimek
1 su bardağı ince bulgur
3,5 su bardağı su
1/2 su bardağı zeytinyağı
1 adet kuru soğan
1 çorba kaşığı domates salçası
1 demet ince kıyılmış maydanoz
Yarım demet kıyılmış dereotu (isteğe bağlı)
1 su bardağı ince doğranmış yeşil soğan
tuz, karabiber, kimyon, kırmızı biber varsa sumak

Mercimek köftesi hazırlanışı:

Ayıklanıp iyice yıkanmış kırmızı mercimeği 3,5 su bardağı su ile pişirin. Mercimek yumuşayıp suyunu çekmek üzere iken ince bulguru ilave edip karıştırın. 1-2 dakika daha tutup ocaktan alın ve bulgurun yumuşaması için bekletin. Zeytin yağını tavaya alıp içine küçük doğranmış kuru soğanı ilave edin ve kavurun. Soğan pembeleşince salçayı ilave edip onu da 1-2 dakika kavurun ve altını kapatıp bulgurlu mercimekli karışıma ilave edin.Tuz ve diğer baharatları da ilave edip elinizle iyice yoğurun.Dikkat edin eliniz yanmasın.En son maydanoz ve yeşil soğanı da ilave edip bir süre daha yoğurun.Elinizle şekil verip limonla servis yapın. Ben yuvarlak şekil verip bir kısmını doğranmış maydanoz-dereotu, bir kısmını da kırmızı biber -sumak karışıma batırdım.
Mercimek , mercimek köftesi nasıl yapılır , mercimek köftesi tarifi oktay usta , mercimek köftesi yapılışı , mercimek köftesi yapımı

Leave a comment