Gökkuşağı tatlısı

gokkusagi-tatlisiÇocukları etkilemek gerçekten zor iş! İşte sizlere keyif alarak yapabileceğiniz Gökkuşağı tatlısı tarifi.

Malzemeler:

3 yumurta
1.5 su bardağı toz şeker
2.5 su bardağı un
2 paket vanilya
120 gr tereyağı (yumuşak)
1 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı limon suyu
Renkli gıda boyaları
1 paket toz krem şanti
1.5 çay bardağı soğuk süt
Renkli süsleme şekerleri

Gökkuşağı tatlısı tarifi:

Sütü ısıtıp limon suyu ekleyerek karıştırın ve 20 dakika bekletin. Tereyağını şeker ve vanilya ile birlikte krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Yumurtaları ekleyin. Un ve kabartma tozu ekleyerek iyice çırpın. Limonlu süt karışımını ekleyin. Hamuru birkaç kaseye paylaştırıp gıda boyaları ile renklendirin ve yağlanmış kavanozlara 2/3’ü dolacak ve her kat farklı renkte olacak şekilde doldurun. Derin bir fırın tepsisine kavanozları yerleştirin ve kavanozların yarısına gelecek kadar sıcak su doldurun. Tepsiyi 180 derece fırına yerleştirip 30-35 dakika pişirin. Kavanozları fırından alıp soğumaya bırakın. Toz krem şantiyi soğuk süt ile katılaşıncaya kadar çırpın. Soğuyan keklerin üzerini krem şanti ile doldurun. Süsleme şekerleri serpiştirip servis yapın.

lezzet.com.tr
Gökkuşağı tatlısı tarifi

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s