Kestaneli pilav

kestanelipilavHanımlar sade ve tel şehriyeli pilav tariflerinden bıktınız mı?İşte sizlere kestaneli pilav tarifi

Malzemeler

2 su bardağı pirinç
15-20 adet pişmiş kestane
1 adet havuç
1/2 çay bardağı sıvıyağ
Tuz
Karabiber
3 su bardağı sıcak su

Kestaneli pilav yapılışı

Havuçlar kibrit çöpü şeklinde doğranır. Pilav tenceresine sıvı yağ ve havuçlar konulur. Havuçlar biraz yumuşayıp rengi değişmeye başlayınca kestaneler eklenir. Biraz kestaneler ile de karıştırdıktan sonra sıcak tuzlu suda bekletilip yıkanmış pirinçler eklenir.Bir süre pirinçler ile kavrulduktan sonra sıcak su, tuz ve karabiber eklenerek kaynayana kadar harlı ateşte daha sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir. Daha sonra demlenmeye bırakılır.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s