Lezzetli et pişirmenin sırrı

Et pişirirken baharat kullanmak şart!

lezzetli_etlerin_sirri_1

Arizona Üniversitesi’nden araştırmacılar etin kızartılma sürecinde mutlaka kekik eklenmesi gerektiğini kaydetti.

Çok az bir miktar da olsa kekik eklendiğinde kızartma sırasında açığa çıkan kanserojen madde miktarında azalma olduğu gözlemlendi.

Uzmanlar ayrıca kekiğin ette bulunabilen E. Coli’yi de öldürdüğünü belirtti.

Kekik ve türevi çeşniler etin sadece kızartılma değil, buharda ya da fırında pişirilmesi esnasında da eklenebiliyor.

Uzmanlar etin yanına yapılan sosa da baharat eklemenin faydalı ve lezzetli olduğunu vurguluyor.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s