Yağsız elmalı kek tarifi

Çay olur da kek olmaz mı? Hanımlar enfes lezzete sahip kek tariflerimiz den birisi olan yağsız elmalı kek tarifini bugün sizlere anlatıyoruz.

Elmalı kek nasıl yapılır

Elmalı kek nasıl yapılır

Malzemeler

3 adet kırmızı elma
2 adet yumurta
Bir buçuk çay bardağı yağsız süt
Yarım su bardağı un
1 çay kaşığı kabartma tozu
4 adet gün kurusu kayısı
4 adet ceviz içi
1 çay kaşığı tarçın

Üzerine: 
1 tatlı kaşığı pudraşekeri

Yağsız elmalı kek yapılışı:

Derin bir kapta yumurtaları çırpıcı ile iyice çırpın. Sütü ilave edip, çırpmaya devam edin. Un ve kabartma tozunu katıp, tekrar çırpın ve bir kenara alın. Elmanın kabuklarını soyun ve küp şeklinde doğrayın. Kayısıve ceviz içini de kıyıp, elmanın içine katın. Tarçını katın ve karıştırın. Bu karışımı sütlü karışımın içine ekleyin ve tüm malzemeyi karıştırdıktan sonra baton kek kalıbına boşaltın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin (pişip pişmediğini anlamak için kürdan batırın, kürdan temiz çıkıyorsa pişmiş demektir). Soğuduktan sonra üzerine pudraşekeri serpin ve dilimleyerek servis yapın.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s