Kaymaklı su muhallebisi tarifi

Kaymakli-su-muhallebisi-tarifiEnfes sütlü tatlılar ile devam ediyoruz.Anneler çocuklarınızın çok seveceği harika tatlılardan birisi su muhallebisi olabilir.
Malzemeleri;

1 adet rulo kaymak
5 su bardağı süt
1 çorba kaşığı tozşeker
4 çorba kaşığı nişasta
1 çorba kaşığı pirinç unu
1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 su bardağı üzüm
pekmezi

Servis için: 
Portakal dilimleri

Kaymaklı Su Muhallebisi Tarifi:

SÜT, tozşeker, nişasta, pirinç unu ve portakal kabuğunu tencereye alıp, ocağa oturtun. Muhallebi kıvamına gelene dek yavaş yavaş karıştırarak pişirin. Ocaktan almaya yakın tereyağı ilave edin. Ocaktan alıp kaymak ekleyin. Su ile ıslatılmış fırın kabına boşaltıp soğumaya bırakın. Soğuyunca buzdolabının alt rafında bir gece dinlendirin. Dilimleyin veya yuvarlak bir kalıpla kesip, üzerine pekmez gezdirin. Portakal dilimleriyle süsleyip servis yapın.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s